Nieuws

Verslag WK 2019

WK 2019, vol verassingen!!
 

Het weekend van 1 en 2 juni jl. was het zover, de 12e editie van het WK Keutergolf alweer. De verwachtingen waren hier en daar hoog gespannen en er werd volop gespeculeerd over wie er kans maakte en wie er in vorm was. Zondag om 18.00 zou iedereen verlost worden van de vraag, wie wordt de wereldkampioen Keutergolf dit jaar? 12 holes waren er wederom te spelen. De originele baan was omgezet, er was weer een hole op het beton en uiteraard werd er weer vanaf hotel “de Vooroever” gestart. Zaterdag was het Mario v/d Gragt die voor sommigen veraste. Niet voor de organisatie, die wist dat Mario in een bloedvorm stak en tipte hem dan ook bij de eerste 5. Hij was zaterdag met 50 slagen veruit de beste en zou dan ook zeker finale spelen zondag. Zondag kwam er weer een verassing uit de bus. Jeroen van Galen (krijgt alle jaren 1 x les van Ron Roozendaal en gaat er dan voor) finishte met 48 slagen. Achteraf de allerbeste ronde van dit toernooi. Maar ook Sjaak Lakeman zorgde voor een verassing. Niet zo’n hele goeie ronde gegolfd, maar bij het extra spel wist hij de bal precies door een gaatje te spelen en streek daar € 15.- mee op. Rond 13.00 was iedereen binnen en konden de finalisten bekend worden gemaakt. Dick Grooteman sr. (die zeer verassend de beste Grooteman was in de voorrondes) moest opgeven wegens een blessure, waardoor z’n kleinzoon net mee kon doen in de finale. Ook wel verassend was het dat verschillende meervoudige wereldkampioenen zoals bijvoorbeeld Arie Haakman niet eens finale liepen.


Bij de jeugd was het Tim v/d Gragt die voor de verassing zorgde, hij liet de nummers 1 en 2 van vorig jaar achter zich, waardoor zij geen finale liepen en hij wel. Nadat de jeugd was gestart, kwamen de dames, gevolgd door 4 groepjes heren. Bijna dachten we dat we alles hadden gehad, toen Hans Mol nog met een verassing kwam. Hij sloeg namelijk een hole in one (iets wat nog nooit is gebeurd op een WK) Gelijk de eerste klap bij de Vooroever vandaan in de hole! Goed voor € 100.-!!
Nadat iedereen was gestart had de organisatie alle tijd om de prijsuitreiking voor te bereiden (ze moesten zelf toch niet lopen) en toen om 17.00 iedereen terug was konden we ook al vrij snel aan het uitreiken beginnen. Bij de jeugd waren het Twan Dekker en Tim v/d Gragt die beiden 64 slagen nodig hadden, de kuubkist geeft dan de doorslag en die won Twan. Met 61 slagen was het Bram Koomen die “Wereldkampioen jeugd 2019” werd. Bij de Dames werd Culinda Grooteman met 63 slagen 3e, de 2e plek was voor Marry Jong (59) en Loes van Gelder prolongeerde haar titel met 54(!!) slagen. Bij de Heren waren het Patrick Koomen en Mick grooteman die beiden 53 slagen nodig hadden. Het was uiteindelijk de hole op het plein die de doorslag gaf en Patrick op de 3e plek zette. De nieuwe Wereldkampioen bij de heren werd met 51 slagen Dick Grooteman! (En dit was net weer niet echt een verassing!)


Iedereen weer bedankt en wie weet, misschien volgend jaar het eerste weekend van juni de 13e editie?

 
 

Verslag WK 2018

Mick Grooteman laat alle ouwe….. achter zich op het W.K.
 

Winnaars 20182 Juni was het weer zover, de 11e editie van het W.K. Keutergolf. Bijna 70 mensen zouden de strijd met elkaar aangaan. Zaterdag om 15.30 werd er voor het eerst afgeslagen. Dit jaar door de 2 voudig wereldkampioen, Arie Haakman. Net als voorgaande jaren was de baan omgetoverd naar 12 holes en de start was wederom bij hotel ‘de Vooroever”. Onder redelijke omstandigheden werden er aardige scores neergezet. Zo eindigden Kees Dekker en Jeroen Kaarsemaker als besten op de zaterdag met 51 slagen. Maar zondag waren de omstandigheden zeker niet minder en er moesten nog een paar kanonnen. En dat bleek, want de 51 werd diverse keren geëvenaard. Kees Laan (die uiteindelijk de beste voorronde liep), Robin Velthuis en Mick Grooteman waren de heren die dit presteerden, bij de dames was Loes van Gelder die de beste score neerzette met 55 slagen en Britt Grooteman sloeg de beste voorronde van de jeugd met 58 slagen. Na wat rekenwerk en nog een spelletje voor de basisschool kon de finale beginnen. 4 Jeugdigen, 4 dames en 17 heren mochten/moesten nog een keer. Gelukkig was er onderweg wel weer een rustpuntje waar wat genuttigd kon worden om het allemaal niet te zwaar te maken. Uiteindelijk bleek het bij de jeugd een spreekwoordelijke nek aan nek race te zijn. Het waren Ries Grooteman en Bram Koomen die beiden 62 slagen nodig hadden om te finishen, maar omdat Bram hole 11 (de kuubkist) beter deed werd hij 3e. Ook Britt en Sally Grooteman (nichtjes) eindigden gelijk op 56 slagen en ook hier gaf hole 11 de doorslag. Sally werd 2e en Britt ging met de wisseltrofee aan de haal.

Bij de Dames waren de verschillen wat groter, Marry Jong werd 3e met 72 slagen, haar dochter deed het met 5 slagen minder en werd 2e. En ook in de finale was Loes weer oppermachtig en werd 1e met 62 slagen. Ook bij de heren was het verschil wel duidelijk, met 51 klappen werd Kees Laan 3e, de 2e plek was voor Joost Mol, hij deed er 49 keer over, maar met 47 slagen liet Mick Grooteman (15 jaar) alle ouwe.... achter zich en toonde zich een waardig opvolger van z’n vader.

Iedereen weer bedankt en wellicht tot volgend jaar, het eerste weekend van juni!

 
 

Indeemmer neemt eindelijk wisseltrofee mee uit Oudendijk!!

oudendijk2017Zaterdag 17 juni 2017 om 10.00 ontstond er een blauwe gloed bij Keutergolfbaan Indeemmer. 16 geselecteerden verzamelden (in clubtenue) bij het clubhuis. Dit weekend zal weer een zwaar sportweekend worden. Wéér zouden we een gooi doen naar de wisselbokaal in Oudendijk. In het verleden waren er wel wat (flut)prijsjes opgehaald door Kees Dekker en consorten, maar er geldt natuurlijk maar 1 plek......Na een kwalificatierondje bij Indeemmer konden de teams ingedeeld worden. Indeemmer 1 zal worden bezet door Dick, Ron, Mels en de befaamde Kees. 2 werd, Ed, Patrick, Peter en Rene. Indeemmer 3, Jeroen, A3, Arie en Niels. Toen hielden we er nog 4 over en die konden mooi het ressie van Indeemmer invullen, Mario, Rody, Marcel en Dirk-Jan. Nu dit geregeld was, kon het proviand in de auto’s en konden we afreizen richting Oudendijk. Uiteraard nog wel even opgestoken onderweg, want het is gauw 20 minuten rijden. Nadat we ingecheckt hadden, werd de baan opgezocht. 11 holes moesten er worden gelopen in de brandende zon. Gelukkig hadden we genoeg verkoeling mee. Later bleek dat, dat ons goed gedaan had, want de voorrondes werden gewonnen door Indeemmer, maar ook plek 3, 4 en 12 werden door ons ingevuld. Als je als groep zo goed presteert, dan houdt je er s´avonds een beetje rekening mee zou je zeggen. Achteraf bleek, dat er maar één groepje die verantwoording aankon. Want zondag na een goed ontbijt en wat geestelijke voorbereiding kon de finale aanvangen. Gelukkig was er weer frisse verkoeling opgehaald, want het was nog warmer dan zaterdag. En zoals gezegd, was het dat éne (verantwoordelijke) groepje die presteerde. Indeemmer 3 mocht het podium op om de wisselbokaal in ontvangst te nemen. En die andere 3 teams.......Dat weet ik niet meer, want er geldt maar 1 plek!!!

Verslag WK 2017

Uitbaters Keutergolfbaan “Indeemmer” slaan goed door!!

En dat is heel belangrijk met dit spelletje, zal later blijken.

winnaar jeugd 2017 3 En 4 juni jl. werd de 10e editie van het WK Keutergolf georganiseerd. Met 85 deelnemers gingen we weer voor een prachtig weekend. Zaterdag om 15.30 sloegen de eerste mensen vanaf hotel de Vooroever de bal richting hole 1. net als andere jaren waren er 12 holes gecreëerd, waar we dit jaar zelfs op het land van buurman Smak belande.

Extra was, vanwege de 10e editie een extra hole gemaakt waar iedereen een poging kon doen om een taart te winnen. Wat achteraf wel lastig bleek, want ondanks dat sommigen er vlak bij zaten, bleef de taart achter bij de organisatie.
Zaterdagavond rond 21.00 was iedereen binnen en konden we de tussenstand op gaan maken.

Jeroen Kaarsemaker, die overigens ook wel een beetje één van de favorieten was, kwam als beste uit de bus met 51 slagen. Nadat zondag iedereen z’n voorronde had gespeeld stond Jeroen nog steeds boven aan, maar uiteraard moest er nog een finale worden gespeeld waar 4 jeugdigen, 4 dames en 17 heren voor de titel zouden gaan. Bij de basisschool was ondertussen wel al bekend wat de top 3 was. 3 Grootemannen stonden op het ereschavot. Nummer 3 was Indy (7 jaar) nummer 2, Sally en de winnaar was Britt. Beiden met 48 slagen (10 holes), een score waar menig volwassene jaloers op zou zijn. De snoeptaart werd gewonnen door Stein en het weekendje weg werd door loting aan Arie Vijn uitgereikt. (beide prijzen gesponsord door de Vooroever) Toen de finale, De meeste finalisten waren (van binnen) goed gesmeerd. Sommigen hebben daar wat last van, maar er zijn ook mensen die daar goed mee om kunnen gaan, wat later ook bleek tijdens de prijsuitreiking. Bij de jeugd was de spanning te snijden, 3 finalisten met 64 slagen en één met 63. Twan Dekker viel net buiten de prijzen omdat hij net iets minder was bij hole 11 (de kuubkist) tussen Sil en Bram werd het beslist bij hole 1 (11 en 12 hadden ze gelijk) Bram Koomen werd 3e, Sil Ruiter 2e en Givano werd de winnaar.

Bij de dames waren het Anja van Schagen en Baps Laan die beiden 70 hadden, Baps won hole 11 en werd 2e, maar Culinda Grooteman ging met de bokaal naar huis met 60 slagen.

Onze 2 favorieten (ze weten zelf wel wie ik bedoel) werden 16 en 17 bij de heren met 68 slagen. Wie er 3e worden zou, had wat meer om het lijf. 3 man met 59 slagen. Het was uiteindelijk Paul Jong (beslist op hole 2) die Sjaak Mol en Peter Ruiter van het podium afknikkerde. Een hele mooie prestatie zette Mick Grooteman (eigenlijk jeugd) neer door met 58 slagen al die grote kerels (en Patrick) achter zich te laten en 2e te worden.
Maar toch wel overtuigend prolongeerde Niels Grooteman z’n titel met 55 slagen.

Alle deelnemers, vrijwilligers en hotel de Vooroever iedereen bedankt voor het grandioze weekend en wellicht tot volgen jaar, het eerste weekend van juni!

 winnaar dames 2017
 winnaar heren 2017

Indeemmer stelt teleur in Oudendijk!

Je kunt wel alleen verslagen schrijven als het goed gaat, maar als het dan even minder is, moet je ook zo mans wezen, werd mij verweten. Dus bij deze.

Omdat het boerengolftoernooi in Oudendijk al een paar jaar succesvol en ook wel gezellig verloopt, werd er dit jaar besloten om wederom daar naartoe af te reizen en onze kwaliteiten tentoon te spreiden. We hadden dit jaar wat versterking, dus met 16 man sterk zouden wij Indeemmer vertegenwoordigen. Eerst zaterdag op onze thuisbaan ff een koppie en uiteraard had Marcel gebak geregeld. Om vervolgens de baan op te gaan en ons te kwalificeren voor Indeemmer 1, 2, 3, of voor het ressie van Indeemmer. Dit beloofde al veel goeds, want onze versterking werden beiden Captain. Ed van Indeemmer 1 en Ron van 3. Niels zou de kar trekken bij 2 en Dirk-Jan zou het wel ff regelen bij het ressie.

Lees meer: Indeemmer stelt teleur in Oudendijk!

Verslag WK 2016

Eindelijk…..

kampioenen 2016Eindelijk heeft de uitbater van Keutergolfbaan Indeemmer dan de Wereldkampioentitel op z’n naam!! Zaterdag 4 juni begon de 9e editie van het WK. Keutergolf alweer. Wederom was de afslag voor alle 90 deelnemers vanaf hotel de Vooroever. Iets wat zelfs voor de meest doorgewinterde spelers nog altijd lastig blijft. Zo bleek ook voor (favoriet) Kees Dekker die z’n eerste bal midden in sloot zag belanden. Hij had hiermee de twijfelachtige eer de eerste te zijn, maar zeker niet de laatste, bleek later. Verder waren er 2 extra holes gecreëerd, zodat het voor iedereen een beetje vreemd was. Maar dat viel wel wat mee, bleek ook later, want scores van 53, 54 waren niet vreemd. Zo sloegen Peter Steltenpool en Mick Grooteman beiden zelfs 48 en bleken in de voorrondes de besten te zijn. (maar dat zegt natuurlijk nog niets)

Lees meer: Verslag WK 2016

Op avontuur naar Oudendijk!

Oudendijk 2014

Na het succes van vorig jaar ( 2e plaats) werd er besloten om dit jaar wederom met een delegatie Boerengolfers richting de Noord-Hollandse kampioenschappen af te reizen.

12 Man werd er geselecteerd om de eer hoog te houden daar. Zaterdag morgen om 10.30 verzamelden deze cracks op de thuis basis om daar een rondje te lopen, zodat we van deze 12 golfers 3 teams konden maken.

Lees meer: Op avontuur naar Oudendijk!

Verslag WK 2015

Jaap piekt (dit keer wel) op het goede moment!

kampioenen2015Zaterdag 6 juni jl. werd er voor de achtste editie alweer, afgeslagen voor het W.K. Keutergolf. Givano mocht de spits afbijten voor de jeugd. Net als voorgaande jaren was de afslag bij hotel de Vooroever vandaan. Ook waren er weer 2 extra holes gecreëerd en nog wat hindernissen verzonnen. Kortom, alle ingrediënten waren aanwezig om de beste Keutergolfer van dit moment te ontmaskeren. Toen zaterdagavond om 20.30 de laatste deelnemers finishten, bleek dat de baan niet makkelijk was en dat de weersomstandigheden het er niet makkelijker op maakte. Het waren Mick Grooteman, Paul Jong en Micheal Laan die de beste score (58) neerzetten.

Lees meer: Verslag WK 2015

Verslag WK 2014

(Bijna) allemaal nieuwe winnaars op het WK Keutergolf!

Op 7 en 8 juni werd de 7e editie van het WK Keutergolf gespeeld. Omdat de baan er wederom grandioos bij lag en de weergoden ons gunstig gezind waren kunnen we terug kijken op een zeer geslaagd toernooi. 90 deelnemers in 3 categorieën streden om de felbegeerde wisselbokalen (en uiteraard om die eeuwige roem) Zaterdag om 15.30 werd de eerste bal over sloot vanaf hotel "de Vooroever" afgeslagen.

Lees meer: Verslag WK 2014