Verslag WK 2010

René Snip, Wereldkampioen Keutergolf 2010.....eindelijk!!!!

Zaterdag 5 juni was het dan weer zover, de 3e editie van het WK Keutergolf individueel ging om 14.45 van start. Vanwege verschillende inschrijvingen van de lagere school jeugd was er een nieuwe categorie toegevoegd en die mochten dan ook de spits afbijten. Goed weer (alweer), een enthousiaste organisatie en gemotiveerde deelnemers zorgden ervoor dat er een hele gezellige sfeer ontstond op en om de Keutergolfbaan. Toen om 20.00 uur de tussenstand werd opgemaakt bleek, dat de kampioen van vorig jaar het nog niet verleerd was.

Met 53 slagen werd Dick Grooteman de dagwinnaar. Maar ook Patrick Koomen (55) en Dirk-Jan Steltenpool (59) verrasten. Zondag nog voor tienen werd er alweer druk ingeslagen door verschillende deelnemers.

10.00 precies sloeg de eerste groep af bij Hotel de Vooroever vandaan, waar speciaal voor dit toernooi een afslagplek was gecreëerd. 2 uur later liep iedereen op de baan en de eerste uitslagen druppelden alweer binnen. Een hectisch tijdje volgde er, omdat er dit jaar voor de nrs. 10, 20 enz. t/m 100 een prijs was, moest alles direct uitgerekend worden. Maar ook de 4 finalisten van de dames en de 4 finalisten van de jeugd en de 16 finalisten van de heren moesten bekend worden. Voor de lagere school jeugd was de uitslag al wel bekend en voor hun was er dan ook direct een prijsuitreiking; Sjors Mol werd 3e met 100 slagen, Rick Dekker deed er 94 keer over, wat goed was voor een 2e plek en overtuigend winnaar was de geoefende Mick Grooteman met 72 slagen. Die jongens hadden hun blijdschap nog niet eens verwerkt en ze konden alweer aan de bak."De precisieklap" ging beginnen, eerst mocht de jongste jeugd de bal in een ingegraven speciekuip proberen te slaan. Het was Sjors Mol die uiteindelijk in de barrage van Sally Grooteman won. Bij de oudere jeugd was het Elles Jong die vanaf de Vooroever het dichtst bij de kuip sloeg. En toen de dames, Colinda Korver en Ilonka Mol sleepten de schoonheidssalonbonnen binnen. Bij de heren werd Mels Roozendaal overtuigend winnaar door de bal binnen een meter van de kuip te slaan. Een middag keutergolfen met aansluitend een diner voor 4 personen hield Mels aan die overwinning over.

Aan alle deelnemers van de precisieklap werd een bijdrage gevraagd voor ons goede doel van dit jaar; Stichting Semmy. € 296.00 werd er bij elkaar geklapt, de gebroeders Snip (Snip kit) doneerde daarbovenop nog € 150.00 en Jaap Slaman maakte het bedrag rond naar € 600.00

Een schitterend bedrag voor stichting Semmy, iedereen enorm bedankt!!!!

Inmiddels liepen de eerste finalisten alweer op het veld, er moest tempo gemaakt worden want er werd onweer voorspeld. Gelukkig viel dat achteraf erg mee, want zelfs de laatsten om 17.30 kwamen droog binnen. Even moest de einduitslag opgemaakt worden en vervolgens de prijsuitreiking. Een troostprijs was er voor Sjaak Grooteman die toch wel een beetje ongelukkig was, omdat hij als 17e heer, net de finale niet lopen mocht. En toen de mensen die de finale wel lopen mochten; Bij de jeugd werd Marco Wittenberg 3e met 65 slagen, vlak daarvoor; Micheal Laan (64) en de kampioen van vorig jaar prolongeerde z'n titel door de 12 holes te lopen in 56 slagen. Bij de dames werd in 79 slagen Cathy Kuin 3e, de tweevoudig wereldkampioene Ina Bakker moest het dit jaar doen met een 2e plek (76 slagen) en toch wel zeer overtuigend, werd Culinda Grooteman wereldkampioen bij de dames, met 66 slagen.

Bij de heren was het nek aan nek, met 56 slagen werd Jacco Bakker 3e door Mario v/d Gragt achter zich te laten, die ook 56 had, maar op de beslissende hole net één slag meer nodig had.

2e, Jeroen kaarsemaker met net zoveel slagen als de nieuwe Wereldkampioen (53) maar omdat Jeroen 6x over "De Kuubkist" deed en René maar 2x werd René Snip de nieuwe Wereldkampioen Keutergolf individueel!!!!

Langs deze weg willen wij van de organisatie, een groot woord van dank uitspreken voor alle vrijwilligers, alle mensen die hun spullen beschikbaar hebben gesteld, alle sponsoren en natuurlijk alle deelnemers. En wat ons betreft; VOLGEND JAAR WEER!!!! En dan wederom in het eerste weekend van juni.

Foto's en informatie betreffende dit toernooi zijn te vinden op www.indeemmer.nl