W.K. Keutergolf 2011, iedereen kon het winnen!!!

Zaterdag 4 juni om 15.00 uur was het dan weer zover, Bram Koomen sloeg af voor het 4e W.K. Keutergolf. Er zouden na hem nog 112 deelnemers proberen om een goede score neer te zetten op de speciaal voor het W.K. geprepareerde baan. 12 holes en de afslag vanaf hotel “de Vooroever” maakt het zo, dat iedereen dit W.K. kan winnen. En dat bleek!! Zaterdag om 20.00 uur kon de tussenstand van de eerste dag worden opgemaakt. Marcel Spaander en Niels Grooteman Stonden bovenaan, ieder hadden ze 56 slagen nodig om rond te komen. Maar er zouden zondag nog heel veel mensen een poging wagen.

Zondagochtend 9.40 uur waren het Twan Dekker en de 3 gebroeders Stroet die als eerste het zonovergoten veld betraden. Iedere 9 minuten zouden er 4 deelnemers volgen zodat om 11 uur het veld al aardig vol liep. Maar helaas vanwege het onweer moest iedereen van de baan af. Later was dat nog een keer aan de hand, zodat de voorrondes pas om 17.00 uur gespeeld waren. Vanwege deze vertraging werd besloten om de precisieklap alleen voor de lagere schooljeugd te spelen. Het was Mick Grooteman die er met de snoeptaart vandoor ging.

Ondanks de afgelasting bij de volwassenen werd er toch nog € 330.- opgehaald voor de woonzorgboerderij “de Koopman” Tijd voor de finales; Rober Commandeur kreeg de troostprijs omdat hij de finales net niet haalde. Maar 4 Jeugd, 4 dames en 16 heren gingen wel het inmiddels weer zonovergoten veld op. Het niveau lag, ondanks dat er al wat drank in de man zat, hoog. Dat was goed te zien aan de fantastische klappen en mooie puts van verschillende finalisten. Toen om 19.30 uur de laatste binnen kwamen kon de einduitslag worden opgemaakt. Bij de lagere schooljeugd, die over 10 holes speelden was de 3e plek voor Niels Commandeur Met 67 slagen, Rick Dekker werd 2e (65 slagen) en met met 62 slagen prolongeerde Mick Grooteman z’n titel. Bij de jeugd tot 18, die wel over 12 holes speelden werd Arjan Dudink 3e met 66 slagen, 2e werd Rick Weel (61 slagen) en toch wel overtuigend met 56 slagen werd Marco Wittenberg (eindelijk) de nieuwe wereldkampioen.

Bij de Dames was het Marry Jong die verraste door 3e te worden met 73 slagen, 2e werd de kampioen van vorig jaar met 71 slagen, Culinda Grooteman. En terug van weggeweest werd Ina Bakker doordat ze hole 12 in tweeën sloeg de nieuwe wereldkampioen Dames, met ook 71 slagen. De favoriet bij de heren van dit jaar (Sjaak Grooteman) strandde op de 3e plek met 56 slagen, heel uit Volendam was het Sjaak Mol die de 2e plek veroverde (55 slagen).

En de nieuwe Wereldkampioen Keutergolf 2011 (ondanks dat hij zichzelf in de underdog geplaatst had) werd Patrick Koomen met 53 slagen. Zo zie je maar; Iedereen kan het winnen!!

De organisatie wil hotel”de Vooroever”, alle sponsors, alle vrijwilligers en natuurlijk alle deelnemers bedanken en TOT VOLGEND JAAR!!! (het eerste weekend van Juni)

Foto's en informatie betreffende dit toernooi zijn binnenkort te vinden op www.indeemmer.nl