Verslag WK 2012

Arie Haakman zaterdag én zondag te sterk voor iedereen!

Zoals de titel doet vermoeden is Arie Haakman de nieuwe wereldkampioen Keutergolf geworden. In de voorrondes die zaterdag en zondagochtend werden gespeeld, ging hij net als Niels Grooteman in 54 slagen de speciaal voor dit evenement geprepareerde baan rond.

Net als andere jaren was de afslag vanaf hotel "de Vooroever" en waren er 12 holes te lopen.

Zaterdag werd er onder redelijke omstandigheden goed geslagen, maar zondag zouden er nog een paar Keutergolfcracks aan bod komen. En dat bleek, want het omslagpunt voor de finale kwam bij de jeugd op 65 slagen, bij de dames op 71 en bij de heren zelfs op 61 slagen terecht.

Zodoende verdiende Jaap Slaman de aanmoedigingsprijs met z'n 62 slagen. Ondertussen was het bij de lagere school jeugd ook bekend wie er in 10 holes op het ereschavot belandden. Bart Mol behaalde met 65 slagen een keurige 3e plaats, Twan Dekker deed het met 63 slagen net iets beter en Mick Grooteman prolongeerde z'n wereldtitel overduidelijk met 48 slagen.

Tijdens de precisieklap was het Rick Dekker die de snoeptaart mee naar huis nam. Gelukkig hielden hij een z'n broer Twan de eer van de Dekkers hoog, want vader haalde wederom de finale niet. Wie wel de finale haalde en als allerbeste afsloot, maar liep voor de jeugd, was Rick Weel. 1e Werd hij met 55 slagen , gevolgd door Casper laan (61) en de 3e plek werd ingevuld door een andere Bart Mol, 69 slagen had hij gebruikt om aan het eind te komen. Bij de dames was Elles Mol met 76 slagen 3e en terug van weggeweest was het Christel v/d Gragt die met 71 slagen de 2e plek veroverde. En eindelijk (het zat er een keer aan te komen) was het Rita Mol die met 66 slagen zich aankomend jaar wereldkampioen van de dames noemen mag. Bij de heren was het wederom een spannende strijd (wanneer niet).

Op plek 3 en 4 belandden mekaars aartsrivalen. Ron nieuweboer en Peter Steltenpool hadden beide 60 slagen nodig, maar omdat Ron, hole 11 beter deed, kwam hij terecht op nummer 3.

En met 58 slagen waren het Jacco bakker en Arie Haakman die het tijdens de finale het beste deden. Ook bij deze heren gold dat op hole 11 de beslissing viel. Jacco had daar 5 slagen gebruikt en Arie had met 3 slagen de bal in de 'kuubkist'liggen. En zodoende werd Arie de Wereldkampioen Keutergolf 2012!

Ook nu weer, willen wij als organisatie alle sponsoren, vrijwilligers en natuurlijk alle deelnemers bedanken en we zien jullie volgend jaar graag terug tijdens het eerste weekend van juni.