Verslag WK 2013

ARIE HAAKMAN NEEMT WISSELTROFEE WEER MEE NAAR HUIS
NET GEEN 3 OP EEN RIJ BIJ HUIZE GROOTEMAN!!!


Afgelopen weekend is het W.K. Keutergolf gespeeld. Zaterdag om 15.30 mocht de wereldkampioen van vorig jaar, Arie Haakman, het toernooi openen.
Net als andere jaren was de afslag bij de Vooroever vandaan en waren er 12 holes te lopen.


30 Deelnemers trotseerden de toch wel stevige (koude) wind. (gelukkig waren we aan het sporten en niet aan het vissen o.i.d. want daar was het echt te koud voor) Het was daarom wel verrassend wat voor een goede scores er uit de bus kwamen. De topper van de zaterdag was onze buizenreparateur, Jaap Slaman. Toch wel een eervolle vermelding waard vanuit de organisatie, want Jaap heeft er in al z'n bescheidenheid geen woord over geroerd. Zondag voor tienen ging de eerste jeugd het veld alweer op en tussen de jeugd door waren er zelfs al mensen aan het oefenen. Zondag was het grandioos weer met bijna geen wind, maar ondanks die grandioze omstandigheden werd Jaap z'n score niet eens geëvenaard. Het was zelfs zo dat de meeste finalisten van de zaterdag kwamen. Toen om 14.00 de meesten binnen waren kon de organisatie beginnen te rekenen wie er de finale moest gaan spelen en onderwijl werd er voor de lagere school jeugd de precisieklap georganiseerd. Alle kinderen mochten proberen een bal in een speciekuip te slaan. Mick Grooteman kwam er het dichtste bij en verdiende daar een snoeptaart mee. Heel sportief deelde hij de taart met de andere kinderen. Inmiddels waren de finalisten bekend en die konden de baan dan ook weer op. Maar eerst konden de prijzen aan de lagere school jeugd uit worden gereikt. Omdat die één ronde over 10 holes lopen was daar de einduitslag al bekend. Twan Dekker won in die categorie met 59 slagen, gevolgd door Bram Koomen (63) en Sjors Mol werd met 66 slagen 3e. Op de baan werd er inmiddels flink gestreden om de wereldtitels, maar ondanks de perfecte omstandigheden leek er hier en daar wel af en toe wat mis te gaan. Dat had natuurlijk niets te maken met het biertje dat genuttigd was voor de finale, nee het was gewoon de spanning!!
Zo rond 17.00 uur, toen Arie Haakman met de laatste "put" de finale afsloot kon de score worden opgemaakt. Ondanks dat hij flink had geoefend was het toch wel verrassend dat de 10 jarige Mick Grooteman met 60 slagen won bij de jeugd tot 18 jaar. Ook Joost v/d kant zette een grandioze prestatie neer door met 63 slagen 2e te worden. Rick Dekker die voor het eerst in deze categorie meedeed en dan gelijk 3e worden met 70 slagen is natuurlijk ook keurig.
Bij de Dames won Culinda Grooteman met 74 slagen, gevolgd door Ina Bakker (79) en Tessa Korver kon met haar 88 slagen de 3e prijs mee naar huis nemen. Arie Haakman won voor het 2e jaar op rij bij de heren, dat deed hij met 58 slagen, zoveel had Tino Spigt er ook, maar die had 3 slagen nodig om hole 11 (de kuubkist) te putten, terwijl Arie dat in 2 slagen deed. Sjaak Grooteman, die de laatste jaren toch altijd wel in de top te vinden is werd met 59 slagen 3e.
Langs deze weg willen we alle sponsoren, vrijwilligers en deelnemers bedanken en wellicht tot volgend jaar ( het eerste weekend van juni)!!