Verslag WK 2014

(Bijna) allemaal nieuwe winnaars op het WK Keutergolf!

Op 7 en 8 juni werd de 7e editie van het WK Keutergolf gespeeld. Omdat de baan er wederom grandioos bij lag en de weergoden ons gunstig gezind waren kunnen we terug kijken op een zeer geslaagd toernooi. 90 deelnemers in 3 categorieën streden om de felbegeerde wisselbokalen (en uiteraard om die eeuwige roem) Zaterdag om 15.30 werd de eerste bal over sloot vanaf hotel "de Vooroever" afgeslagen.

Ook dit jaar moesten er weer 12 holes worden gelopen, maar er was verrassend genoeg ook een baan op het betonpad gecreëerd. Dat vergde toch wel enig rekenwerk en ruimtelijk inzicht (wat voor sommigen na enkele biertjes toch wel wat moeilijker bleek te zijn) Uiteindelijk zette Mick Grooteman met 48 slagen de beste score van zaterdag neer. Zondagochtend bleek wel dat het niveau zaterdag enorm hoog lag, want gemiddeld weren er toch wel 3 a 4 slagen meer nodig om het rondje te voltooien. Toen uiteindelijk iedereen binnen was kon alleen Mario v/d Gragt tippen aan de score van Mick. In zo'n geval geeft "de kuubkist" de doorslag en daar was Mick net even beter dan Mario. Zodoende ging het hotelarrangement aangeboden door de Vooroever naar huize Grooteman.
Zondagmiddag voordat de finales zouden aanvangen mocht eerst de basisschooljeugd nog een bal in een hele grote emmer spelen. Sjors Mol deed dat het beste en ging met een snoeptaart naar huis. Vervolgens werden de voorbereidingen getroffen voor de grote finale. Eerst de 4 beste jeugdigen, daarna de 4 beste dames en vervolgens de 16 beste heren. Maar door enkele blessures. (het gaat er hard aan toe tijdens een WK) speelde Ed Korver van de 20e plek ook de finale en daardoor won Jacco Bakker die 21e werd, de aanmoedigingsprijs.
Tijdens de finale werd wel duidelijk dat bij sommigen de alcohol parten begon te spelen.
Uiteindelijk toen iedereen binnen was, kon de score worden opgemaakt.'Na een half uurtje intense spanning kwam de organisatie met de einduitslag. Bij de jeugd prolongeerde Mick Grooteman z'n titel van vorig jaar met 52 slagen, 2e werd Bart Mol met 64 slagen en met net zoveel slagen werd Bram Koomen 3e. Bij de Dames werd Marry Jong 3e met 69 slagen, 2e met 66 slagen werd de kampioen van vorig jaar, Culinda Grooteman. En de welverdiende 1e plek werd voor Loes van Gelder, zij had 57 slagen nodig om rond te komen. Jeroen Kaarsemaker sloeg 54 en dat was genoeg voor een 3e plek bij de heren. De grote favoriet bij menigeen moest genoegen nemen met een 2 plaats, Niels Grooteman had 53 en met één klap minder werd A3 Stavenuiter de Nieuwe Wereldkampioen Keutergolf van de Heren.
We willen alle vrijwilligers, sponsoren en natuurlijk alle deelnemers hartelijk danken, zonder jullie is er geen WK Keutergolf!! En wie weet?...? Misschien wel tot volgend jaar, het eerste weekend van juni!
Kijk voor de volledige uistlag op www.indeemmer.nl
NB. Volgende week het verslag "op avontuur in Oudendijk"