Op avontuur naar Oudendijk!

Oudendijk 2014

Na het succes van vorig jaar ( 2e plaats) werd er besloten om dit jaar wederom met een delegatie Boerengolfers richting de Noord-Hollandse kampioenschappen af te reizen.

12 Man werd er geselecteerd om de eer hoog te houden daar. Zaterdag morgen om 10.30 verzamelden deze cracks op de thuis basis om daar een rondje te lopen, zodat we van deze 12 golfers 3 teams konden maken.

 

Al heel gauw bleek dat Ronald Stroet in een hele goede vorm stak, z’n eerste klap was meteen raak: HOLE IN ONE. Hij liep z’n ronde dan ook in 39 slagen. Dat was genoeg om Indeemmer 1 aan te voeren in Oudendijk. Rene, Peter en Kees zouden hem vergezellen tijdens het toernooi. Maar Indeemmer 2 moest ook zeker niet onderschat worden. Nr. 1, 2, 4 van de wereld en Mario waren er ook van overtuigd dat ze hoge ogen zouden gaan gooien.

Patrick, Arie, Dirk-Jan en Marcel vertegenwoordigden Indeemer 3 en dat geeft ook niks…..

Na een goede lunch en een voorspoedige heenreis, waren we er klaar voor. We hadden veel geleerd van vorig jaar en zodoende had dit jaar ieder team een koelbox op een karretje mee.

Proviand voor 2 dagen. Later bleek dat in 2 uurtjes nagenoeg alles op was.

Desondanks werd er goed gelopen op de 14 holes baan en alle 3 de Indeemmers haalden dan ook de finale, die we zondag zouden gaan spelen.

s’Avonds hebben we om uitdroging te voorkomen, getracht om ons vochtpeil weer op peil te brengen. Vervolgens goed geshoarmeerd en toen ons hotel opgezocht in de Rijp.

s’Ochtends was (bijna) iedereen zo fris als een hoentje. Goed ontbijten, even relaxen en daarna een paar biertjes is voor sommigen de ideale voorbereiding. En dat bleek!

Toen om 18.30 de prijzen werden uitgereikt, bleek dat Indeemmer 2 genoegen moest nemen met een 17 plaats. Gewoon door domme pech hadden ze 12 slagen meer dan in de voorronde. Indeemmer 3 deed het beter, met 99 slagen werden ze 8e. Maar Indeemmer 1 maakt hun naam waar. 90 Slagen hadden ze nodig en dat was goed voor de 3e plek. Keurig gedaan, wij zijn weer trots op jullie! Misschien wel even interessant om te melden (moest ook van desbetreffend persoon) is dat Kees (kampioenmaker) Dekker al 2 jaar op rij bij het winnende team zit, maar dit terzijde.

Al met al, weer een mooi (sport) weekend gehad, dus op naar volgend jaar.