Verslag WK 2015

Jaap piekt (dit keer wel) op het goede moment!

kampioenen2015Zaterdag 6 juni jl. werd er voor de achtste editie alweer, afgeslagen voor het W.K. Keutergolf. Givano mocht de spits afbijten voor de jeugd. Net als voorgaande jaren was de afslag bij hotel de Vooroever vandaan. Ook waren er weer 2 extra holes gecreëerd en nog wat hindernissen verzonnen. Kortom, alle ingrediënten waren aanwezig om de beste Keutergolfer van dit moment te ontmaskeren. Toen zaterdagavond om 20.30 de laatste deelnemers finishten, bleek dat de baan niet makkelijk was en dat de weersomstandigheden het er niet makkelijker op maakte. Het waren Mick Grooteman, Paul Jong en Micheal Laan die de beste score (58) neerzetten.

Zondagochtend om 10.00 was het de fris en fruitige Rody Koomen (die ook nog jarig was) die de 2e dag opende. Het weer was zondag vele malen gunstiger dan de dag ervoor. 

En dat bleek, want Rody kwam terug in 53 slagen en Jeroen Kaarsemaker had er zelfs maar 51 klappen voor nodig.
Toen om 13.30 iedereen binnen was, mocht de basisschool jeugd nog even proberen om de bal zo dicht mogelijk bij hole 1 te spelen. Het was Zeger Stroet, die dat het beste deed en hij won dan ook de snoeptaart die beschikbaar was gesteld door de Vooroever. Nadat de taart was uitgereikt, was het tijd om de finalisten bekend te maken. En dat was een verrassende lijst. Kanonnen zoals Patrick Koomen, Ed Korver, Mario v/d Gragt, Kees Dekker etc. haalden de finale niet eens. 4 van de jeugd 4 dames en 16 heren mochten de finale wel lopen. Het was Robin Velthuis die met 61 slagen in de voorronde net 17e werd, maar hiermee wel de troostprijs in de wacht sleepte. Jaap Slaman daarentegen ging met 61 slagen (hole 11 in 2) als 16e de finale in. Tijdens de finale was de spanning hier en daar van de gezichten af te lezen, gelukkig stond er halverwege wel weer een biertje klaar om even te relaxen, want het was wel topsport wat er daar bedreven werd. Toen iedereen klaar was kon het klassement worden opgemaakt. Bij de jeugd was het Sil ruiter die met 67 slagen 3e werd, Bart Mol (62) werd 2e en Mick Grooteman prolongeerde zijn titel met 57 slagen. Marry Jong werd 3e met 68 slagen bij de dames, Anja van Schagen had 63 slagen nodig en werd 2e . Terug van weggeweest, werd Culinda Grooteman Wereldkampioen bij de dames met
62 slagen. De ondertussen minder fris en fruitige Rody werd 3e bij de heren met 57 slagen. Jeroen Kaarsemaker en Jaap slaman hadden beiden 52 slagen nodig om rond te komen, hole 11 deden ze beiden 3 slagen over, dus het was hole 12 die de doorslag gaf. Jaap kon die in 3 en Jeroen deed er 4 keer over, wat hem een 2e plek opleverde en zodoende werd Jaap Slaman Wereldkampioen 2015 bij de heren.
Alle deelnemers en vrijwilligers weer hartstikken bedankt en wellicht tot volgend jaar.