Indeemmer stelt teleur in Oudendijk!

Je kunt wel alleen verslagen schrijven als het goed gaat, maar als het dan even minder is, moet je ook zo mans wezen, werd mij verweten. Dus bij deze.

Omdat het boerengolftoernooi in Oudendijk al een paar jaar succesvol en ook wel gezellig verloopt, werd er dit jaar besloten om wederom daar naartoe af te reizen en onze kwaliteiten tentoon te spreiden. We hadden dit jaar wat versterking, dus met 16 man sterk zouden wij Indeemmer vertegenwoordigen. Eerst zaterdag op onze thuisbaan ff een koppie en uiteraard had Marcel gebak geregeld. Om vervolgens de baan op te gaan en ons te kwalificeren voor Indeemmer 1, 2, 3, of voor het ressie van Indeemmer. Dit beloofde al veel goeds, want onze versterking werden beiden Captain. Ed van Indeemmer 1 en Ron van 3. Niels zou de kar trekken bij 2 en Dirk-Jan zou het wel ff regelen bij het ressie.

Toen er op an, Kees had een fantastisch hotel geregeld en ook met de versnaperingen op de baan hield hij zich al weken bezig. Even heerlijk geluncht (ook weer Kees) en daarna richting de baan. 11 holes moesten er net als vorig jaar worden gelopen. Bij de meesten heerste toch wel een beetje het gevoel, redden we dat wel met één koelbox per team? Maar achteraf bleek dat Kees dat keurig had ingeschat. Er werd fantastisch gegolfd deze ronde door de helden van Indeemmer. Team 1 (van Ed) schopte het zelfs tot een eerste plek en ook de anderen zaten bij de eerste 15. Maar ja, dit waren pas de voorronden... Iedereen weet dat je moet vlammen in de finale. Gelukkig zaten we daar allemaal in en hadden we allen grootse plannen hoe we het ereschavot zouden invullen. Tijdens de feestavond werden de verhalen al groter, maar gelukkig werden de consumpties met mate genuttigd. (of was het “met onze maten”)

In ieder geval zat zondag ochtend iedereen weer fris en fruitig aan het ontbijt. Even wat tactiek en technieken doorspreken en we waren klaar voor de finale. Kees had weer nieuwe koelboxen geregeld, daar gingen we... Wat een deceptie was dat, toen we een paar uur later de balans op maakten. De winnaars van zaterdag (die van Ed) werden de minste Indeemmer en strandde op de 12e plek. Team 2 deed het een stuk beter en zat bij de eerste 10, het ressie werd 8e en het beste Indeemmer team (3) hield nog een klein beetje de eer hoog met een 5e plek. Gelukkig was het daarna nog een heel tijdje, heel gezellig bij het café en per saldo kijken we dus terug op een grandioos weekend. We houden dan ook maar vast aan het credo van Rody, Je hoeft niet te winnen om plezier te hebben.....