Verslag WK 2017

Uitbaters Keutergolfbaan “Indeemmer” slaan goed door!!

En dat is heel belangrijk met dit spelletje, zal later blijken.

winnaar jeugd 2017 3 En 4 juni jl. werd de 10e editie van het WK Keutergolf georganiseerd. Met 85 deelnemers gingen we weer voor een prachtig weekend. Zaterdag om 15.30 sloegen de eerste mensen vanaf hotel de Vooroever de bal richting hole 1. net als andere jaren waren er 12 holes gecreëerd, waar we dit jaar zelfs op het land van buurman Smak belande.

Extra was, vanwege de 10e editie een extra hole gemaakt waar iedereen een poging kon doen om een taart te winnen. Wat achteraf wel lastig bleek, want ondanks dat sommigen er vlak bij zaten, bleef de taart achter bij de organisatie.
Zaterdagavond rond 21.00 was iedereen binnen en konden we de tussenstand op gaan maken.

Jeroen Kaarsemaker, die overigens ook wel een beetje één van de favorieten was, kwam als beste uit de bus met 51 slagen. Nadat zondag iedereen z’n voorronde had gespeeld stond Jeroen nog steeds boven aan, maar uiteraard moest er nog een finale worden gespeeld waar 4 jeugdigen, 4 dames en 17 heren voor de titel zouden gaan. Bij de basisschool was ondertussen wel al bekend wat de top 3 was. 3 Grootemannen stonden op het ereschavot. Nummer 3 was Indy (7 jaar) nummer 2, Sally en de winnaar was Britt. Beiden met 48 slagen (10 holes), een score waar menig volwassene jaloers op zou zijn. De snoeptaart werd gewonnen door Stein en het weekendje weg werd door loting aan Arie Vijn uitgereikt. (beide prijzen gesponsord door de Vooroever) Toen de finale, De meeste finalisten waren (van binnen) goed gesmeerd. Sommigen hebben daar wat last van, maar er zijn ook mensen die daar goed mee om kunnen gaan, wat later ook bleek tijdens de prijsuitreiking. Bij de jeugd was de spanning te snijden, 3 finalisten met 64 slagen en één met 63. Twan Dekker viel net buiten de prijzen omdat hij net iets minder was bij hole 11 (de kuubkist) tussen Sil en Bram werd het beslist bij hole 1 (11 en 12 hadden ze gelijk) Bram Koomen werd 3e, Sil Ruiter 2e en Givano werd de winnaar.

Bij de dames waren het Anja van Schagen en Baps Laan die beiden 70 hadden, Baps won hole 11 en werd 2e, maar Culinda Grooteman ging met de bokaal naar huis met 60 slagen.

Onze 2 favorieten (ze weten zelf wel wie ik bedoel) werden 16 en 17 bij de heren met 68 slagen. Wie er 3e worden zou, had wat meer om het lijf. 3 man met 59 slagen. Het was uiteindelijk Paul Jong (beslist op hole 2) die Sjaak Mol en Peter Ruiter van het podium afknikkerde. Een hele mooie prestatie zette Mick Grooteman (eigenlijk jeugd) neer door met 58 slagen al die grote kerels (en Patrick) achter zich te laten en 2e te worden.
Maar toch wel overtuigend prolongeerde Niels Grooteman z’n titel met 55 slagen.

Alle deelnemers, vrijwilligers en hotel de Vooroever iedereen bedankt voor het grandioze weekend en wellicht tot volgen jaar, het eerste weekend van juni!

 winnaar dames 2017
 winnaar heren 2017