Verslag WK 2019

WK 2019, vol verassingen!!
 

Het weekend van 1 en 2 juni jl. was het zover, de 12e editie van het WK Keutergolf alweer. De verwachtingen waren hier en daar hoog gespannen en er werd volop gespeculeerd over wie er kans maakte en wie er in vorm was. Zondag om 18.00 zou iedereen verlost worden van de vraag, wie wordt de wereldkampioen Keutergolf dit jaar? 12 holes waren er wederom te spelen. De originele baan was omgezet, er was weer een hole op het beton en uiteraard werd er weer vanaf hotel “de Vooroever” gestart. Zaterdag was het Mario v/d Gragt die voor sommigen veraste. Niet voor de organisatie, die wist dat Mario in een bloedvorm stak en tipte hem dan ook bij de eerste 5. Hij was zaterdag met 50 slagen veruit de beste en zou dan ook zeker finale spelen zondag. Zondag kwam er weer een verassing uit de bus. Jeroen van Galen (krijgt alle jaren 1 x les van Ron Roozendaal en gaat er dan voor) finishte met 48 slagen. Achteraf de allerbeste ronde van dit toernooi. Maar ook Sjaak Lakeman zorgde voor een verassing. Niet zo’n hele goeie ronde gegolfd, maar bij het extra spel wist hij de bal precies door een gaatje te spelen en streek daar € 15.- mee op. Rond 13.00 was iedereen binnen en konden de finalisten bekend worden gemaakt. Dick Grooteman sr. (die zeer verassend de beste Grooteman was in de voorrondes) moest opgeven wegens een blessure, waardoor z’n kleinzoon net mee kon doen in de finale. Ook wel verassend was het dat verschillende meervoudige wereldkampioenen zoals bijvoorbeeld Arie Haakman niet eens finale liepen.


Bij de jeugd was het Tim v/d Gragt die voor de verassing zorgde, hij liet de nummers 1 en 2 van vorig jaar achter zich, waardoor zij geen finale liepen en hij wel. Nadat de jeugd was gestart, kwamen de dames, gevolgd door 4 groepjes heren. Bijna dachten we dat we alles hadden gehad, toen Hans Mol nog met een verassing kwam. Hij sloeg namelijk een hole in one (iets wat nog nooit is gebeurd op een WK) Gelijk de eerste klap bij de Vooroever vandaan in de hole! Goed voor € 100.-!!
Nadat iedereen was gestart had de organisatie alle tijd om de prijsuitreiking voor te bereiden (ze moesten zelf toch niet lopen) en toen om 17.00 iedereen terug was konden we ook al vrij snel aan het uitreiken beginnen. Bij de jeugd waren het Twan Dekker en Tim v/d Gragt die beiden 64 slagen nodig hadden, de kuubkist geeft dan de doorslag en die won Twan. Met 61 slagen was het Bram Koomen die “Wereldkampioen jeugd 2019” werd. Bij de Dames werd Culinda Grooteman met 63 slagen 3e, de 2e plek was voor Marry Jong (59) en Loes van Gelder prolongeerde haar titel met 54(!!) slagen. Bij de Heren waren het Patrick Koomen en Mick grooteman die beiden 53 slagen nodig hadden. Het was uiteindelijk de hole op het plein die de doorslag gaf en Patrick op de 3e plek zette. De nieuwe Wereldkampioen bij de heren werd met 51 slagen Dick Grooteman! (En dit was net weer niet echt een verassing!)


Iedereen weer bedankt en wie weet, misschien volgend jaar het eerste weekend van juni de 13e editie?