NK 2008

Indeemmer 1 Neemt genoegen met 12e plaats op N.K. boerengolf!!

Na het succes (8e plaats) van indeemmer 2 op het N.K. boerengolf 2007 werd er besloten om dit jaar weer richting "boerengolfbaan Hedel" te gaan, om te kijken of deze fantastische prestatie te verbeteren was. Maar omdat er 4 boerengolftalenten bij de selectie gevoegd werden, moest er opnieuw gekwalificeerd worden. 28 September in alle vroegte werd er dan ook gestreden voor een felbegeerde plek in indeemmer 2.

Uiteindelijk ontstonden de volgende teams; indeemmer 1; Ron N., Jeroen K., Peter S. en Kees D.

Indeemer 2; Rody K., Dirk-Jan S., A3 S. en Niels G. Indeemmer 3; Arie H., Marcel S., Ronald S. en Mario v/d G.

Ondanks de enorme lange voorbespreking op vrijdagavond die tot in de kleine uurtjes duurde, zat dit 12 tal zaterdagochtend om 9.30 al aan een koppie bij de Keutergolfbaan. Regen en wind gierde over de baan, maar dat schrok ze niet af. Sticks en ballen gepakt en eerst even een oefenrondje in Onderdijk. En daar gebeurden het, wat je, je ergste vijand nog niet toewenst overkwam indeemmer 2; blessures, en die zorgden er dan ook voor dat indeemer 2 in Onderdijk al niet tegen de rest was opgewassen. Maar door de enorme wilskracht van deze 4 kerels werd er toch besloten om in de auto te stappen richting Hedel.

Na een paar keer opsteken kwamen we rond een uur of 2 bij ons hotel, even inchecken en toen naar de baan. Eerst even een warming up en om klokslag 15.30 werd er door alle teams afgeslagen (ieder op een andere hole) Wat er tegen kon zitten zat ook tegen voor indeemer 2, ze moesten de eerste 4 holes tegen de straffe wind (die toen op z’n hevigst was) in spelen.

Maar ondanks alle tegenslag wist indeemmer 2 toch in 104 slagen de baan rond te komen wat goed was voor een 25e plaats, indeemmer 3 was met 102 slagen 2 plaatsen beter. En indeemer 1 heeft het afgelopen jaar waarschijnlijk wel een hoop bijgeleerd, want ze werden 4e in de voorrondes met 87 slagen, wat goed was voor een finaleplaats die zondag zou worden gespeeld.

Zo werd zaterdagavond voor 8 mannen een mooie avond waar vele herinneringen werden opgehaald, de druk was eraf en zondag was toch een vrije dag, voor de mannen van indeemmer 1 daarentegen werd het toch wel een spannende avond, wetende dat ze de volgende dag in de regen de eer van indeemmer hoog moesten houden. Peter en Jeroen vertelden ons in goed vertrouwen dat ze nog nooit ergens mee in de finale hadden gestaan. Ron daarentegen had wat ervaring met een finale op een “valkuiltoernooi” en Kees noemt zichzelf de kampioenmaker dus dat zegt genoeg.

Na een goeie nacht en een nog beter ontbijt ging het 12 tal weer richting de baan. Na de geestelijke voorbereiding in de feesttent mochten onze vedettes aantreden, maar al heel snel bleek dat dit 4 tal mooi weer spelers zijn, want alles wat zaterdag zo goed lukte ging nu een stuk minder. 95 slagen werden er gebruikt, wat goed was voor een 12e plaats van het toernooi. Een fantastische prestatie jongens en misschien… heel misschien eindigen jullie net als indeemmer 2 ook wel een keer bij de eerste 8.