Verslag WK 2009

Dick Grooteman jr. winnaar bij W.K. Keutergolf individueel 2009!

6 en 7 juni werd de tweede editie van het W.K. Keutergolf individueel gehouden.

94 enthousiaste deelnemers gingen dit jaar met elkaar de strijd aan. De organisatie had dit jaar wederom de (iets) geoefende deelnemers bij elkaar in groepjes ingedeeld en ook de niet geoefende deelnemers kwamen zodoende bij elkaar, wat de sfeer en gezelligheid weer tot een hoog niveau bracht.

Zaterdag om 15.00 uur sloeg het eerste groepje van 4 af, bij hotel "De vooroever" waar voor dit evenement speciaal een afslagplek was gecreëerd. 12 holes moesten er worden gelopen over een totale afstand van ongeveer 1300 meter, waarvan 4 keer over sloot. Dus een paar uurtjes moest er wel voor worden uitgetrokken. En dat kwam uit, want rond 17.00 uur arriveerde het eerste groepje en om 20.00 uur waren de 45 deelnemers van zaterdag binnen.

61 Slagen was bij de heren door 4 deelnemers als beste neergezet en bij de dames en de jeugd werd er laag in de 70 geslagen.

Na een gezellige zaterdagavond met een goed stukje muziek, was het zondagochtend om 10.00 uur, voor de eerste golfers al weer tijd om de baan op te gaan.

Het weer was goed en er waren zowaar deelnemers die de avond daarvoor erom gedacht hadden qua alcohol en nachtrust. Dus records hingen in de lucht. En dat bleek, want het was René Snip (alias René Smit) die het wereldrecord (57)(wat overigens al op zijn naam stond) op 52 slagen zette.

Om 13,30 waren alle 50 zondagdeelnemers binnen en de balans kon worden opgemaakt, wie s´middags de finale zou gaan spelen.

Dus het was tijd voor de langste klap, Sven Schuitemaker werd dit jaar wederom de beste bij de lagere school jeugd. Koen schutte, die nieuw was in het deelnemersveld zette dit jaar de titel op zijn naam met 97 meter. Bij de dames waren het Christel v/d Gragt en marry Jong die het verst kwamen (62 en 64 meter) En bij de heren was het weer René Snip die won met 104 meter. Tijdens de langste klap kon iedereen een donatie doen voor de nieuwe snoezelruimte voor de weekend cliënten van Leekerweide. 355 Euro konden we meegeven aan enkele cliënten die speciaal voor dit evenement langs kwamen!

En toen was het tijd voor de finale! De 28 besten mochten voor de tweede keer de baan op, om uit te vechten wie de beste Keutergolfers van dit moment zijn.

Prachtig golfspel werd tentoongesteld (alhoewel bij sommigen het geluk op was) en om 18.00 waren alle finalisten net voor de regen binnen. De troostprijs (net niet in de finale) was dit jaar voor Willem-Pieter Spaander, 3e bij de jeugd; Robbert Laan (69 slagen), 2e Casper Laan (64 slagen) en de wereldkampioen van de jeugd; Tino Spigt met 64 slagen. Bij de dames; 3e Culinda Grooteman (82 slagen), 2e Rita Mol (81 slagen) en de wereldkampioen van vorig jaar prolongeerde haar titel; Ina Bakker met 79 slagen. 3e bij de heren; Jeroen Kaarsemaker met 60 slagen, 2e Ron Nieuweboer 58 slagen (net als vorig jaar, NET NIET) en de nieuwe wereldkampioen bij de heren; Dick Grooteman jr. met 57 slagen.

Langs deze weg willen wij van de organisatie, een groot woord van dank uitspreken voor alle vrijwilligers, alle mensen die hun spullen beschikbaar hebben gesteld, alle sponsoren en natuurlijk alle deelnemers. En wat ons betreft; VOLGEND JAAR WEER!!!! En dan wederom in het eerste weekend van juni.

Foto’s en informatie betreffende dit toernooi zijn te vinden op www.indeemmer.nl